Col·lectiu feminista de Castelló

En Clau de Dona va néixer com a  col·lectiu feminista a Castelló en 2015, quan un grup de dones pertanyents a diferents entitats polítiques, sindicals i associatives, varem decidir reunir-nos periòdicament en l'espai cultural La Flama de Castelló, al voltant d'un cicle de cinema-fòrum feminista: Cinema en clau de dona. Prompte vam decidir programar tota mena d'activitats formatives i culturals.

A més de la nostra programació cultural i formativa periòdica des de 2015 hem sigut actives en l'organització de tots els events reivindicatius a Castelló com el 19J, la Vaga 8 de març, el 25N, o les accions contra la proposta de Llei d'avortament del PP, entre altres. 

 

En 2017 ens vam convertir en les promotores d'una campanya en contra de la guia "Controla Magdalena" pel seu contingut extremadament masclista i patriarcal. Aquesta campanya va rebre el suport de diversitat d'organitzacions, associacions i altres col·lectius igualment indignats amb el contingut de la guia que, finalment, va ser retirada.

A aquesta acció més reivindicativa s'han sumat altres activitats entorn dels nostres interessos feministes sobre les opressions, desigualtats, discriminacions i violències que patim les dones en el nostre context. 

 

Com a col·lectiu, estem integrades en l'Assemblea 8M Castelló, en la Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques Comarques de Castelló i en la Plataforma Mundial de Persones Jubilades i Pensionistes. 

Assemblea 8M Castelló ECDD
25N, Assemblea 8M Castelló
Cinema en clau de dona
8M
Xerrades En clau de Dona
Formació Feminista
En clau de dona
Dones, pensions
Dones majors al món
Activisme
Cinema en clau de dona
Programació Març
Pancarta 8M 2018
Vaga Feminista 8M
Cinema en clau de dona
Assemblea 8M País Valencià
Exposicions
Vaga Feminista 8M 2019
Documentals
Cinema en clau de dona
Exposicions
25N
Violència de gènere